~ Påväg mot ett nytt år

2011 börjar gå mot sitt slut, tiden går fort när man har roligt!
2011- skulle säga att det varit händelserikt år med många äventyr och nu väntar ett nytt år med förhoppningsvis nya spännande upplevelser!

Från arkivet: ett litet sammanfattat 2011..


~ Gröna sköna västervik?

Efter ett antal timmar i bilen så är jag nu hemma till gröna gräsmattor, regn och några grader varmare i luften. Ingen riktigt december känsla måste jag ta och erkänna.

Veckan bland snö och skidbackar gick som vanligt väldigt fort. Men en sak som är säker är att det har varit toppen! Snöigt och isigt var det, mest isigt skulla jag nog säga. För is fanns det hur mycket som helst. I backen, på vägen, i princip överallt. Att gå utanför dörren va på egen risk, med vanliga skor på fötterna visste man inte vart det kunde sluta (Det hade nog vart bra med skridskor haha). Det var som att gå ut på en isbana, väldigt halt! Men jag höll mig på benen iaf och klarade mig utan brutna ben och armar, och det är jag glad för!

Veckan har vart fullspäckad med roligheter och äventyr och jag hade inte haft något emot att stanna en veckan till!
Men efter ett nytt äventyr väntar ett annat, på lördag är det nyår och det ska firas!!
Eller vad säger ni?

några bilder..

-kevin i skidbacken-
-syrran-

-knäppte en bild bland träden-

-icecart-


~ 23:41

Hoppas ni har haft en riktigt bra och härlig jul!
Det har iaf jag haft! Även fast det har blivit lite utöver det vanliga med skidåkning och annat, så har det ändå varit toppen! För jag har ju iaf fått med det viktigaste: julmat, klappar, tomten, kalle anka, massor av onyttigheter och umgås med nära och kära. För det är väl ungefär vad julen brukar innehålla om jag inte minns helt fel (haha).

Idag fyllde min kära morfar år, så det fira vi med lite skidåkning, tårta, icecart och en mycket god middag på lammet och grisen. Jag måste bara säga det att icecart var bland det roligaste jag har gjort tror jag haha. Det var som gokart fast på is. Det var verkligen skitkul! Så det är nått jag hoppas jag får göra fler gånger.

Men nu ska jag krama kudden, nattinatti!

Lite bilder från min jul och från andra bravander här uppe i sälen kommer så fort som möjligt, för en sak som är säker är att min kamera inte har/kommer missa ett enda ögonblick av den här veckan..
 


~ Snön ligger tjock på gator och torg

45 cm snö i terräng, 35 cm i pist, 25 liftar och 20 pister är öppna, imorn blir det skidåkning ska ni veta!
Men nu väntar sägen och en lång natts sömn för att ladda upp inför morgondagen i backen.
Godnatt på er!

~ Vi drar till fjällen..

Imorn bär det av till sälen och lindvallen! Mot en vit jul! Ska bli så härligt att komma ifrån lilla viken för att göra något helt annat. Jul kombinerat med skidåkning och massa snö, kan det bli bättre!

Hoppas ni får det bra här hemma! Vet inte riktigt hur mycket bloggande det kommer bli nu under veckan, men jag ska göra så gott jag kan. Och om jag inte hinner säga det här senare så säger jag det nu:
God Jul på er!


                                              mobilbilder från senaste skidveckan i lindvallen


~ Jullov!

Blev min sista dag i plugget idag. Nu är det två veckors ledighet som väntar med både jul och nyår, awsome!!


~ En försmak av julafton

Blev en liten minijul med farmor och farfar idag. Eftersom vi åker bort till sälen över jul så var vi tvungna att fira lite med dom oxå innan vi åker. Så det blev att äta julens första julbord och öppna lite klappar. Vi passade på att ge julklapparna inom familjen på samma gång. Är ju kanske lite onödigt att släpa på dom hela vägen upp till sälen och tillbaka, vi gjorde därför ett smart drag och tog det idag. Jag kan säga att mina julklappar var toppen! Fick en bakbok som jag önskat mig, en helårs prenumeration på elle, ett objektiv (som jag hade bestält själv haha) och kung fu panda 1 & 2 av min kära syster. Så jag är mer än nöjd!


De gömde sig bra klappar under granen..                  Nytt objektiv, de gillas!

Helt underbart söta recept, det blir att baka mycket efter jul tror jag

Kung fu panda, man kan jag bara älska den gulliga och knubbiga pandan!

Fjärde advent var det ju oxå, därför fick vi tända det fjärde och sista ljuset, vilket innbär att det snart är julafton!

~ Happy birthday!

Tiden går fort när man har roligt! Idag har vi kännt varandra i ungefär 16 år! Helt sjukt vad mycket vi har vart med om när man tänker efter.
17 december idag, innebär födelsedag och i år blir du 16 år min lilla plutt haha.

Därför vill jag passa på att säga grattis till min älskade mathilda:

GRATTIS GRATTIS GRATTIS!!!

                                                                love you girl!


~ Christmas time

Granen är klädd, pepparkakshuset är färdigt, pepparkakorna är garnerade, julgodiset är gjort och tomtarna syns i sina hörn. Julen är snart här!


~ Skumtomtefudge

Slog till på stort och gjorde skumtomtefudge. En riktigt god julgodis som är ett måste. Gillar ni skumtomtar och fudge så kan jag lova att detta kommer bli en favorit. Så har ni inte ätit de förut så tycker jag ni ska testa! Är superlätt att göra och jättegott att äta.



Så här enkelt är det:
Blanda 2 dl socker, 1 dl grädde, 50 g smör och 100 g vit choklad i en kastrull. Låt det sedan koka upp under omrörning. När det sedan kokat upp drar du kastrullen från plattan och rör i 10 skumtomtar (du kan använa både vanliga eller med polkasmak). När dom har smält och smeten är jämn häller du upp den på en plåt, form eller bricka och låter det kallna. När det är så pass kall att du kan skära i den så är det bara att skära upp den i så stora bitar du vill ha. Sen är det klart! (Om du inte vill äta alla på en gång går det bra att frysa).

~ Nyårsklänning - check

När jag öppnade brevlådan idag hitta jag ett paket, och det var precis det paketet jag har längtat efter, nämligen min nyårsklänning! Ivrig som jag var slet jag upp paketen och jag kan säga att den var super snygg! Det är ju svårt när man beställer från nätet, man har ju ingen aning om hur den ser ut in real life och inte hur den sitter osv. Men jag hade turen med mig, den var både snygg och satt perfekt. Happy face! Så nu är jag en glad tjeja som kan hänga in klänningen i garderoben med ett leende. Jag kan oxå och pricka av nyårsklänning från listan, nu är det bara ett par snygga skor som fattas och lite annat smått och gott.
Jag får ju inte glömma min andra klänning oxå. För jag var ju faktiskt och hämtade en annan klänning från hm idag. Hade beställt en svart och en guld, men den svarta var tyvärr lite sen och kommer inte förrän i slutet av den här månaden. Men jag ska nog klara mig ändå hihi. Men min guldklänning fick precis som min nyårsklänning, en plats i min garderoben.


 Färg- och paljettbomb skulle man nog kunna säga. En sak som är säker: jag kommer ju synas iaf haha!
 


~ Tänd ett ljus och låt det brinna..

Brinnande ljus och facklor, julmusik, en bassäng fylld med vatten och simmare, det är precis det man får ta del av i vårt luciasim. Årets lucia var johanna sjögren tillsammans med årets lill-lucia.


                                                     -det är min far som står för korten-

~ Lucia på g

Blev en lugn och skön förmiddag för mig, lite julkalender och några avsnitt glee. Nu ska jag snart röra mig mot simhallen för lite träning inför luciasimmet ikväll. Kl 16 drar det igång, så har ni vägarna förbi så får ni gärna komma och kolla!

~ 00:25

Vårt desperata letande efter fest slutade tillslut med filmkväll @ my place. Det blev natta och jag framför filmen One day. En riktigt bra och underbar film måste jag säga! Om ni inte har sätt den så säger jag bara, måste ses!


~ 10:00

Inte helt fel att sluta 10 över 9 en fredag. Myskläderna är på, nu blir det te och julkalender!

~ Pepparkaksbak

Det var vad jag ägnade mig eftermiddag åt, baka pepparkakor!




~ Pepparkaksdeg kan va de bästa♥

--

~ Snööö

Känner att jag måste göra som alla andra och notera att snön har kommit. 
Snön har kommit! 6:e december och första snön har lagt sig på marken. Det är väl inga stora mängder, men ändå så pass mycket så att man kan säga att det snöat iaf. Vi får väl se hur mycket snö det blir, lite grann räcker. Bara det är lite vitt ute så är jag nöjd!


~ Från fredagen..


..med sp10b!

~ 22:36

Skapligt fin helg jag har haft! Spenderat både lördag och söndag i linköping med den bästaste bruden. Blivit shopping av julklappar och annat gott gott. Så nu kan jag pricka av några från julklappslistan, känns skönt! Igår va det linköping city som gällde och idag blev det en trip till mysiga gamla linköping.
Och eftersom det var andra advent idag så fick vi oxå tända det andra ljuset, mys! Ännu en vecka närmare jul. Jullista har såklart gått på repeat hela helgen så nu julkänslan har börjat sätta sig, nu väntar vi bara på snön!

Jag kan ju passa på att säga att fredagens bilder kommer imorn!


Om ni undrar vad det är för högar på bilderna till höger så är det vårt homemade godis, riktiga mästerverk alltså haha.

När vi pratar om dom gulliga shortsen så säger jag precis som du min älskade vän: det är bara äkta eliter som har matchande shorts!

~ 11:48

Idag står klassfest på schemat, det innebär en galen kväll med sp10b! Vi tyckte det var dags nu, var över ett år sen sist. Dock blir det en hel nykter kväll för mig pga medicinen, men brukar inte ha några problem med att ha kul, så tror inte jag kommer ha tråkigt för det haha.
Just nu håller jag på att titta över vad man ska ha på sig, det är alltid ett problem. Drar direkt hem till emelie och becca när jag slutat, därför måste jag få det klart för mig snart vad jag ska ha med mig. Men börjar 10 över 1 så har ju ett tag till att fundera.
Imorn bitti kl 07:47 tar jag tåget för hälsa på min tjeja i linköping. Planen är julshopping och julmys.
Känns som att helgen kommer bli awsome, med start ikväll!


~ 1:a december

Vad är december utan en chokladkalender? Inget! Att varje dag få öppna en ny lucka med en chokladbit i, det är ett måste! Även för en 17 åring som mig haha. Första luckan är nu öppnad, nu börjar nerräkningen mot jul!

 


~ Hehe klart att mattekunskaperna är på topp..

Dagens fail:
Jag stog i kön inne på hm och när jag kommer fram till kassa och ska betala så kommer jag på att jag har några rabbatkuponger i plånboken. Så jag tar upp och kollar efter. Då säger hon i kassa "den kan du använda" och pekar på kupongen med 20%. Men precis då får jag upp en annan med 50 kr rabatt på, och då säger jag "men då kan jag ta den här istället". Hon tar emot den och sen säger hon "du vet att du får mer i rabatt om du använder kupongen med 20%, då blir det 75 kr billigare".  Jaha, jo men såklart, det visste jag ju, absolut hehe, matte c va det här va haha.. kännde mig lite smått dumm där för tillfället. Men jag ändra mig snabbt och sa istället "då tar jag den istället hehe". Så jag fick min tröja för 75 kr billigare och sedan försvann jag ut ur butik med känslan av "vi som alldrig klara lågstadiematten" som en stämpel i pannan. (okej var kanske en överdrift, men ni fattar)
Jag menar läser man matte c borde man ju nästan veta att det blir mer rabatt på en tröja fär 349 kr om man drar av 20% istället för 50 kr, eller? Men men det är lätt att göra misstag ibland, även vi som läser matte c kan ha våra brister haha.

RSS 2.0