~ Pepparkakskladdkaka

Slog till på en kladdkaka med pepparkakssmak till säsongsavslutningen av grey´s anatomy. Blev sugen på att baka något kännde jag och eftersom kladdkaka är helt awsome så bestämde jag mig för att baka det. Men för att göra det lite extra kul så tillsatte jag lite pepparkaskryddor. Både kladdkaka och pepparkakor är ju toppengott, så jag tänkte att en blandning av dom kan ju inte bli helt fel. Resultatet blev alltså en pepparkakskladdkaka och om ni inte har testat det innan så borde ni göra det, blev jättegott!
Jag gjorde bara efter ett vanligt kladdkakerecept, fats jag tog mindre kakao och hade i massa pepparkakskryddor istället.


Här har ni receptet om ni vill testa:

2 ägg
3 dl strösocker
1,5 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1,5 vetemjöl
1 msk kakao
1 påse pepparkakskryddor
100 g smör

Smält smöret och blanda sedan i alla övriga ingredienser. Häll sedan i en bröad form och grädda i mitten av ugnen på 150 grader i ca 30-40 min.
Lycka till!

~ Känner mig lite som en sjukling..

Min läkare ringde idag och berättade att dom hade fått tillbaka provsvaren från förra veckan (va ett prov som dom inte kunde säga direkt utan var tvungna att skicka iväg). Hon sa att jag hade en bakterie i luftrören som hette mycoplasma. Så nu ska jag äta antibiotika i tio dar. Vet inte riktigt om jag ska ta det som en positiv eller negativ nyhet?! Men det är nog både och, för nu vet jag ju iaf vad det är som är felet, dock måste jag ju proppa i mig mer medicin.. Men bara det blir bättre snart så blir jag glad!


~ Dålig humor eller bra reklam?


Kan bara inte sluta garva, antingen har jag väldigt dålig humor eller så är det helt enkelt ica reklamen som är bra. Jag skulle nog säga att det är reklamen som är bra haha.


~ 16:57

Skönt att sista lektionen va inställd! Slutade lite innan två, det känndes helt okej faktiskt. Följde med emelie en sväng till öb och willys, o en till sväng till öb och även cheapy. Jag skulle hjälpa henna att hitta lite julpynt. Det var inte det lättaste kan jag säga, men efter lite letande så hittade vi tillslut det vi letade efter, en adventsljustake. Det va väldigt dåligt med julpynt tyckte jag, trodde dom skulle ha mer. Men lite tomtar och ljusstakar kunde vi hitta iaf.
Själv måste jag rota fram lite tomtar och sånt inne på vinden och det kan bli jobbigt känner jag. Det är som än vägg av saker ända fram till dörren och nu överdriver jag inte.. Men det är väl bara slå sig in bland kaoset och hoppas man hittar det man vill ha. För nånstans där inne ska det ju va haha.

~ 1:a advent

Julskyltning, julpynt, julmusik och adventsfika, det är vad min första advent har innehållit. Drog med mig emelie ner på stan, hade tänkt börja med julshoppandet, men konstigt nog köpte jag inte en enda grej. Men jag har iaf värmt upp lite och fått lite idéer, och det är ju en början. Ska till linköping nu i helgen, så jag hoppas på att klara av det mesta då. Men det blev iaf en fika, för det kan man ju inte hoppa över när det är julskyltning.
Det jag saknade var lite vitt på backen, jag menar tolv grader och ösregn, vad är det för väder i slutet av november?! Vill ha lite snö, men bara lite, så att det blir lite vitt ute. Det hör liksom till, inte för att det brukar va snö här första advent (haha) men iaf. Men vi hade det mysigt ändå, alltid kul att gå på stan så här innan jul och kolla runt lite.
Hemma har vi börjat plocka fram julen. Vi har fått upp lite stjärnor och ljusstakar i förnstren och röda gardiner och ljuslyktor, vi har till och med lyssnat på julmusik. Framåt kvällen blev det lite adventsfika med familjen (shit vad jag fikar hela tiden känner jag haha), lussekatter, pepparkakor och glögg. Det gav en riktig julkänsla måste jag säga. Det gillas!



~ Lördag

Har spenderat största delen av dan i simhallen. Är ju hemmatävling nu både lördag och söndag. Men eftersom jag fortfarande är sjuk så kunde jag ju inte va med och simma, utan jag fick va prisutdelare tillsammans med louise istället. Fatta hur pepp jag blev att bara få stå och titta på, har inte tävlat sen i juni och det är lite för länge sen tycker jag. Längtar tills jag kan börja träna och tävla igen, trodde inte jag skulle sakna det så mycket som jag gör just nu. Så det var kul att komma dit och träffa alla igen och prata lite.
Resten av min lördag tänkte jag spendera med emma, så ska snart bege mot kvännarn för att träffa tjejen och se lite film.


~ Billigt och bra!

Beställde precis två klänningar från hm, 124 kr för båda! Billigt! Tyckte dom verkade fina och när dom va så billiga kan man lika gärna passa på. Så det blev en guldig och en svart.
Med lite smycken, en fin väska och ett par snygga skor tror jag att detta skulle kunna bli en perfekt och enkel outfit för nyårs festen!


                                                                    -hm.com-

~ Sjukling skulle man nog kunna säga..

.. har inte varit helt frisk nån gång under hösten. Har varit förskyld, ont i halsen, feber, halsfluss, trött och allt möjligt, det tar aldrig slut heller. Så idag kännde jag att det var dags att gå till min läkare så hon kunde försöka komma på problemet. Fick ta lite olika prover och som tur var såg allt bra ut och jag hade normala värden. Så jag led inte av något allvarligt iaf (något positivt iaf!). Hon trodde att det var min astma som gjorde att viruset eller inflammationen i kroppen sitter kvar så länge. Så det enda rätta är att fortsätta vila och knarka massa mediciner i några veckor framåt. Gött?!
Hoppas bara att skiten försvinner, är väldigt trött på det här nu!

~ 19:45

För er som undrar så, nej jag har inte slutat blogga. Det är det där plugget som sitter som ett plåster på en dag ut och dag in. Men jag gör så gott jag kan med uppdateringar.
Min dag idag har bestått av skola (såklart hehe) som jag sedan avslutade med ett utvecklingssamtal tillsammans med min mor. Gick bra och det verkar som jag sköter mig bra trots allt haha. Har oxå hunnit med att dra en sväng till rusta och karlssons bara för att glo lite. Kan vara rätt kul ibland. Blev inget stor shoppande, men köpte tuggummi och mamma köpte lite bra ha saker till jul. Inne på karlssons sprang vi på julskum med polka smak, så det fick det bli två påsar. Vi var ju bara tvungna att testa. Dom va faktiskt godare än vad jag trodde, polka och skumtomte känns som en skum blandning, men det funkade det oxå!


~ De gick ju äta iaf..

Efter lite funderande kom jag på vad jag skulle göra för mat. Det blev toast med en god räkröra och lite sallad. Som efterrätt fick det bli kladdkaka toppad med mascarpone med vit choklad och hallon. Vill ju inte skryta men jag måste säga att både räkmackan och kladdkakan blev toppen!



~ Äntligen fredag

Jag började dagen med att försova mig, så tröttheten från imorse har suttit kvar sen jag vaknade. Har verkligen kännt mig som en zombie hela dan, helt död. Så det är skönt att veckan är över och man kan sova ut imorn, det behöver jag känner jag.
Har planerat att laga lite mat till familjen ikväll, men har inte riktigt bestämt mig för vad. Det är lite konstigt för när man inte ska laga mat är det inte alls svårt att komma på massa olika saker man är sugen på och skulle vilja göra. Men när man väl står där och ska laga något står det helt still i huvudet! Förstår inte varför?! Men jag ska nog komma på något, hoppas jag..


~ Ingen mer datakunskap, yes!

Kul att man slutade vid kvart i 5 idag då. Var tvungen att gå på datakunskapen, för imorn sätts betygen.. Så jag gick dit och gjorde det jag behövde. Med hjälp av ren ilska så lyckades jag skrapa ihop mitt mvg! Känns bra måste jag säga. Det är skönt att det är över nu, för om det är nått jag inte kommer göra mer så är det att sätta min fot i datasalen igen!


~ 16:55

Känns lite sorligt att det är så mörkt ute så tidigt som det är nu. Jag menar klockan är snart 5 och det är verkligen kolsvart. Känns som klockan skulle va hur mycket som helst.
Men så är det, det är ju iofs november så det är inte så konstigt. Det som är konstigt är väl att det är så pass varmt ute som det är. Lördags var riktigt kallt, men det var bara då. Visst jag vill inte klaga på att vi inte har jätteklallt, för tycker inte om kylan ändå. Men börjar bli lite smått orolig, för om några veckor åker vi till sälen och vad gör man om det inte finns någon snö? Åka skidor i en backe utan snö känns lite som att cykla på en cykel utan hjul, helt hopplöst.. Så jag håller tummarna på snö!
Nu har jag iaf bestämt mig för att ta ett break i pluggandet och ge mig ut på en promenad i mörkret, ses!

~ Fars dag

Antar att ingen har missat att det är (eller var kanske passar bätter) fars dag?! Nä, det kan nog vara svårt att missa skulle jag tro hehe. Vi grattade vår kära pappa med en present på hans dag, samtidigt som vi åkte ut till hummelstad för att gratta morfar oxå. Det blev både fika och mat. Jag måste ju nästa berätta om min nya upplevelse (eller smakupplevelse kanske man ska säga) Åt kålpudding för första gången i mitt liv idag. Det låter inte så gott, men jag måste faktiskt säga att jag tycker det var gott! För er som inte heller har ätit det förut så kan jag säga att det nästan är som köttfärslimpa, fast med kål i. Smakade nästan som det oxå, fast var lite annorlunda i smaken och konsistensen, men det var helt klart ätbart. Det var inte riktigt som jag hade föreställt mig, för det låter som det skulle vara något helt annat.
Det blev några timmar därute idag, därför har jag varit lite segt med mitt bloggande, men det är lite som vanligt haha.

Jag blev ju lite lycklig ett tag när jag såg solen titta fram, så jag tog med mig min kära kamera och gick ut för att ta lite kort. Det är alltid kul, och när man är hos mormor och morfra åker nästan alltid kameran fram när man ska gå ut.
Något suddiga kort, men dom får duga för idag..


~ En ganska fullproppad dag

Det har varit rätt så fullt upp hela dan idag känner jag. Började dagen med att försova mig, så jag missade bussen hem till viken. Men det var inte så farligt, blev bara en senare buss. När jag väl kom hem bytte jag bara om, sen drog jag mig mot stan för att sälja kakor med klubben.
Klädsel var simfötter, raggsockor och simglasögon haha. Fråga mig inte varför, men vi är inte riktigt som alla andra tror jag haha. Om ni vill få tips på konstiga idéer så ka vi säkert hjälpa till haha.
Jag kan ju säga att det såg väldigt roligt ut, och det verkade som om många fick sig ett gott skratt. Dock ska jag väl lägga till att jag själv inte hade det på mig, är fortfarande förskyld, så jag kännde att det inte var någon bra idé att gå tunnklädd. Körde på fodrade skor och dunjacka istället haha. Försäljningen gick väl inte jättebra, med helt okej ändå.

När kylan blev för jobbig och folket på stan började röra sig hemåt så gav vi helt enkelt upp. Sen åkte jag bara hem en kort sväng o bytte om (igen) innan jag cyklade bort mot farmor och farfar för att få lite mat.
Och nu sitter jag hemma igen, men inte länge till. Ska snart möta upp mina brudar som kommer med bussen, för ikväll kör vi på lördagsmys!


Lite ljus i höstmörkret

~ 2011-11-11 (bara för min fantasi är på topp)

Många säger att det är en speciell dag idag och en dag man ska komma ihåg, just för datumet. Själv har min dag inte varit så speciell, varit i skolan och hunnit med lite plugg oxå. 17.25 sätter jag mig på bussen mot vimmerby, så får vi se vad som händer och hur jag ska komma ihåg 11/11 2011. Får helt enkelt vänta och se!


~ 2011-11-11 11:11

Året är tvåtusenelva, det är månad elva, dagen är nr elva och klockan är nu elva minuter över elva!
Man kan nog konstatera att detta är once in a lifetime!


~ Mumsigt..



När jag kom hem luktade det lussekatter i hela huset! Min duktiga mor hade ställt sig och bakat. Så det fick bli varma lussekatter och mjölk, kan det bli annat än gott?!

~ Plötsligt händer det..

Har länge funderat på att köpa ett stativ till min kamera, för det kan ju vara väldigt bra att ha. Så jag pratade lite med min mor om det, och då sa hon "men undra om inte vi har ett på vinden, den som är till vår gamla videokamera?" Då bestämde jag mig helt enkelt för att kollla. Så det var bara kasta sig in i röran och försöka hitta det. Mitt inne i kaoset hitta det jag det! Ett svart (eller mer grått var det väl av allt damm) väldigt fint stativ. Men det var ju inte bara det att jag skulle hitta det, det skulle ju passa till kameran oxå. Efter ett tag med lite skruvande och pillande så fick jag tillslut dit kameran, snacka om glad tjeja! Vi har alltså haft ett stativ som alltid har stått på vinden och vi har inte  tänkt på det innan. Men bättre sent än aldrig! Det hade ju varit surt om jag hade lagt ut massa pengar på ett nytt och så stog det ett på vinden. Så jag är glad att jag kollade!


Ni kan ju låtsas att ni inte ser dammet, var för lat för att torka av det med en gång..

~ 19:18

Kom precis hem från en liten promenad med syrran. Det var skönt att komma ut och röra lite på sig, för motion har det inte blivit så mycket av den senaste veckan. Var ju tvungen att bli sjuk igen ..såklart. Har nått skit i kroppen, men får hoppas att det släpper snart.
När vi ändå var ute så passade vi på att ta ett stopp hos farmor och farfar. Jag får faktiskt ta och erkänna att jag är väldigt dålig på att hälsa på dom.. Men idag va jag där iaf! Och som vanligt så blir man alltid bjuden på en liten fika. Så jag kompenserade upp min lilla promenad med fika, bra jobbat känner jag, haha.

~ Myyysigt är det..

Nu är det inte alls långt kvar till julen ju, shit vad jag längtar! Det är så himla mysigt!! Tänk när man går nere på stan en mörk eftermiddag bland alla lampor och ljus och köper julklappar, och kanske tar en julfika inne på något café. Eller när man står hemma o bakar lussekatter, pepparkakor eller vad det nu kan vara, medan snön faller ner utanför. Eller när man julpyntar och lyssnar på julmusik.. det finns hur mycket som helst som är mysigt med julen, alla förberedelser, alla saker man fixar med innan och allt runt omkring. Det är mysigt att bara gå ut i mörkret och se alla ljusstakar och stjärnor som lyser i förnstren, och ännu mysigare är de om det ligger lite snö på marken oxå. 
Skulle kunna skriva hur mycket som helst om vad som är mysigt med julen tror jag haha, för det är verkligen mysig! Hela julen är mysig! Och det bästa är ju att den snart är här!







~ Lite irriterad bara..

Första dagen i plugget har varit helt okej, inte så ansträngande precis, iaf inte för mig som började vi 10 i 1. En mjukstart. Va på bra humör hela dagen tills jag insåg att det var idag vi hade datakunskap - förlängd kurs. De förstörde min dag och mitt humör, inte för att låta så negativ, men det är sant. Den där datakunskapen ligger långt ner bland mina favoriter just nu. Kan väl kort sagt säga att det är tur att man kan hantera sin ilska ibland. Stanna i en datasal efter skoltid, är inte okej! Jag var ju inte den enda som var irriterad kan jag ju säga, men vad har man för val.. de är bara försöka hålla god min, även om det inte alltid är så lätt.
Som tur va kunde man välja att jobba hemma, annars tror jag inte att jag skulle klarat av det..

Men nu ska jag inte tjata mer om det, tänkte hinna med och säga godnatt oxå, godnatt! 

~ Lovet: slut..

Vart tog lovet vägen? Känns som dagarna bara försvann! Var det efter lovet man skulle vara utvilad eller? För då behöver jag nog en vecka till. Känner mig inte precis jätte utvilad, mer åt det jätte trötta hållet..

Min helg i linköping har iaf varit toppen
Fika, fika, mat, shopping, buss, fika, buss, mat, gamla linköping.. Lite så har helgen sätt ut, fullspäckad men helt awsome! Och en sak som är säker är att vi inte gick runt hungriga iaf haha. Det blev fika, mat och annat ätande hel tiden. Känner mig som en liten tjockis haha, kan ju inte säga att jag har haft en hälsosam vecka precis, men men det kan man ju ta tag i sen (haha). Vår lilla trip till gamla linköping va iaf inget annat än mysigt! För vad kan va mysigare att gå bland små gamla hus och gå in och titta i alla små bodar, jag säger bara myysiiigt..


~ Mot linköping

Imorn ska jag äntligen få träffa min älskade barndomsvän, mathilda!


ja man behöver ju inte alltid ta oss seriöst.. haha


~ Friday i'm in love..


~ Scones & smoothie

Blev väckt redan vid 8 imorse, snacka om zombie haha. Sov hos mormor och morfar så det blev ingen sovmorron för mig idag inte haha. Mormor skulle jobba, så det blev att åka hem tidigt. När jag väl var hemma så var jag så duktig och tog tag i pluggandet, redan vid halv 11! Det händer inte ofta, så min dag har bestått av plugg.


Men nu framåt kvällen blev det lite kvällsmys med familjen. Scones och smoothie, smakade väldigt gott måste jag säga!


~ Aristocats

Vad kan vara bättre än att se en gammal barnfilm?


~ En dag på landet

Min modell för dagen fick bli sötaste bella.


(som ni kanske märker så har jag ändrat bildstorleken till en aning större, tyckte det känndes bättre, så från och med nu så tänkte jag fortsätta med det)



~ 19:09

Smygstartar lite inför julen med varm choklad, lussekatter och pepparkakor. Och till det ska jag dra igång en gammal goding, askungen!



RSS 2.0