~ Och då var det helg igen..

Vilken tuff skolvecka jag har haft! Var tvungen att gå hela fredan.. haha. Tuff är väl det minsta jag kan kalla den här veckan, iaf gällande skolan. Det jobbigaste blir väl jobba ifatt det jag har missat, men det fixar jag. Det blev iaf en riktigt mjukstart idag. Hade matte på morgonen och sedan en idrottlektion, och det jag gjorde där va att kolla på när en del av brudarna i klassen körde aerobics. Det gjorde mig inte så svettig tyvärr, men dom som var med var svettiga och kämpade på, precis som det ska va! Jag får ligga lågt med min träning ett tag och köra järnet sen när jag är frisk. Efter idrotten hade jag såklart min roliga håla, och sen avslutades dagen på lysingsbadet med lite golf. Första gången jag provar på att slå från en sån här range, kan faktiskt erkänna att det var rätt kul, när man väl träffade bollen haha.

~ Solen skiner ju iaf..

Ännu en dag hemma, shit va trååkiiigt! Det märks att jag börjar bli frisk, då blir jag lätt uttråkad och framförallt nu när jag har vart sjuk och legat hemma i flera dar. Man känner sig lite "borta" från omvärlden, de känns som man missar massa saker och inte vet vad som har hänt haha. (Inte för det händer så mycket i den här stan, och om de gör det så står de väl på fb, men iaf haha.) Men jag får väl va lite positiv ändå, börjar ju bli frisk nu och planerar att gå till plugget imorn, så det blir nog bra.

~ Sjuk :(

Varför ska jag alltid lyckas bli sjuk? varför? Jag är ledsen att mitt bloggande dom senaste dagarna har varit = 0, men som sagt, har elr är fortfarande sjuk. Men idag var första dagen jag kännde att jag orkade sätta mig framför datorn. Var hos läkaren igår och han sa att jag hade halsfluss (toppen!?..) så nu ska jag äta pencillin i 10 dagar. Började med pencillinet igår och det känns redan bättre, så det är skönt de. Hoppas jag blir frisk snart iaf!


~ 13:00

Festen igår va som en samhällsfest, lite sammanfattat kan man alltså säga fylla, hångel och skrikande. Och får väl inte glömma dansandet, för det blev det en del. Det jag kan säga om min kväll är väl att, tiden jag höll mig på benen var roligt iaf haha. Det var ju synd att kvällen tog slut så snabbt, men sånt är livet. Tycker det borde vara en samhällsfets till sen i vår, är lite lite med bara en gång.
Blev en lugn förmiddag för mig, det är så skönt att ta extra lång tid på sig. Men ska väl försöka ta tag i mitt liv och gå och göra mig i ordning, kännde bara att jag behövde göra att break framför datorn. Har inga speciella planer för idag, blir väl att fortsätta ta det lite lungt. Men ikväll blir det nog att träffa alex och hitta på något kul som vanligt.


Klädseln blev tillslut en onepiece. Tycker vi är väldigt söta alltså!
Bilden är av agnes henriksson, själv hade jag med kameran men det
hann inte bli några kort haha.

~ Långlunch

Passade på att åka hem på lunchen idag, som är 2,40 tim lång. Det blir lite drygt att gå runt i skolan och glo haha. Så nu är jag hemma och hinner med att göra lite andra saker också. Har lite att fixa med tills ikväll, det är ju samhällsfest! Tror iaf att jag har bestämt mig för att ha på mig en onepeice, kan nog vara rätt så gosigt lite senare, för det blir ju rätt kallt på kvällarna. I och försig blir man väl rätt så varm när man ska dansa, men hällre för varm än för kall.
Nu ska jag ta mig en snabbdusch, kan behövas efter en "väldigt jobbig" idrottslektion med stavgång haha.


~ En stickad tröja & strandklänning

Mina kläder från hm kom idag, eller dom kom igår fast jag var och hämta dom idag! En stickad tröja och en strandklänning (tyckte vädret va så bra idag, så jag kännde att jag behövde en haha), som sagt det var rea på stradklänningen, bara 60 kr, så jag passade på. Båda var fina och passa bra, det var skönt de, så jobbigt om man behöver skicka tillbaka och hålla på. Nu väntar jag bara på mina svarta byxor, dom skulle komma lite senare, fanns tyvärr inte i lager. Skulle ta nån månad eller nått tror jag, men det är bara vänta. Jag beställde en jacka från nelly förra veckan också, den hade tydligen också kommit. Så den tänkte jag hämta imorn, om jag hinner.


~ Studiedag

Det var grymt skönt att va ledig idag! Tog en välbehövlig sovmorron och gick upp runt halv 12. Efter att ha ätit min frukost och gjort mig iordning drog jag mig ner mot stan. Tänkte att jag skulle vara ute i tid och köpa kläder, eller snarare pyjamas tills samhällsfetsen på fredag. Köpte ett linne och ett par shorts, men jag har fortfarande inte en hel outfit, så jag måste ändå leta efter något mer att ha på mig. Kan bli lite kallt annars hehe. Blir väl att kolla igenom garderoben igen eller se om mamma har något man kan låna, får hoppas att jag hittar något iaf. Syster min erbjöd sig att låna ut sin randiga one piece, men en one piece på en fest ..nja vet inte riktigt, vill man verkligen se ut som en teletubbies? haha får väl se vad jag får på mig.
På väg hem från stan köpte jag med mig en sallad från tant grön, som blev min lunch. Tog en kycklingsallad med pasta, currysås och grönsaker, gott!


~ Imorn: ledig!

Ni får ursäkta mig om jag är lite dålig på att uppdatera, men det kan bli svårt att hinna med ibland när man har skola, träning och annat. Men jag gör mitt bästa! Imorn står det studiedag på schemat, och det klagar jag inte på, ska bli så himla skönt! Är fortfarande trött sen helgen så jag tänkte passa på ta en ordentlig sovmorron imorn när man kan, så får jag se vad som händer resten av dan.
Nu tänkte jag slänga igång några avsnitt av det bästaste: one tree hill!

~ Fest hos becca

Tog mig en liten powernap förut, kännde mig rätt så trött efter gårdagen, så det satt perfekt med lite extra vila. Det blev inte så många timmars sömn inatt, men det var så värt det! Söta lilla becca fyllde år och de firade vi med lite parteey i karlebo. Ett stort hus, mitt inne i skogen och inga nära grannar, det är perfekt, slippa tänka på tiden och ljudvolymen haha. Så det var bara igång med musiken, dansandet och sjungandet och men allt trevligt folk så blir stämningen som vanligt på topp. Kvällen och natten blev som jag brukar säga: Awsome!!

~ Ikväll kör vi!

Hemma hos födelsedagsbarnet becca i karlebo, peppar för kvällens parteey! Musik på hög volym, nu inväntar vi bara på resten av folket!

~ Hembakad pizza

Idag slog vi till på att använda vår nya high-tech ugn! Köket är fortfarande inte helt klart, men bit för bit börjar att falla på plats, ugnen är iaf inkopplad. Så vi bestämde oss för att inviga den idag, och det gjorde vi med en god pizza. Eftersom det var ett tag sen vi gjorde något i ugn så smaka det här extra bra! Om man ska va lite extra överdriven så var det helt underbart att kunna använda en ugn för det har vi ju inte varit bortskämda med i sommar hehe. Efter middagen slängde jag mig i soffan och såg lite på idol (första gången för i år faktiskt, lite dåligt av mig) samtidigt som jag musade på naturgodis som bästaste mamma hade köpt hem, mums..


~ I´m in a good mood

Är på riktig bra humör idag känner jag! Var bara en kort stund i plugget idag, och jag kan ju inte påstå att jag var speciellt ledsen över det precis. Började 20 över 8 och lite efter 10 var jag påväg hemåt, riktigt nice! Det gör det ju bara ännu bättre nu när jag är klar med samhällen, ska bara läsa igenom det innan jag skickar iväg det. Soligt och fint är det också, tyckte nästan det känndes som vår idag. Ni vet när värmen börjar komma tillbaka och man börjar klä sig i lite tunnare kläder. Men sån tur har vi inte, vi ska ha en lång och kall vinter först ..brrr, fryser bara jag tänker på det haha.

~ Trött..

Känner mig rätt så sleten efter ett ganska tufft simpass och med allt plugg som ska göras. Tills imorn ska samhällsarbetet om finanskrisen 2008 va klart, jippi.. kan ju säga att jag inte riktigt är klar än.. Förstår inte riktigt varför jag bara skjuter upp sakerna hela tiden, men känner verkligen ingen motivation till skolan just nu. Men får hoppas att det går över, det finns ju som sagt lite mer på listan att få klart.
Hade tänkt att lägga mig tidigt idag, men den idén försvann rätt så snabbt hehe, så nu tänkte jag gosa ner mig under täcket och sova. Imorn blir det kort-dag, har bara två lektioner så slutar redan vid halv elva, yes!
Nattinatti!

~ 14/9.. namnsdag?

Idag är det Ida i almanackan! Va mer än va jag visste själv faktiskt haha. Det var inte förrän mamma kom upp och sa grattis på namnsdagen innan hon åkte till jobbet imorse som jag kom på det, "ja just de, det är idag ju" haha. Och det var faktiskt några fler som sa grattis till mig under dagen, och som vanligt kom farmor bort med en lite "present" och den här gången fick jag lite pengar! Farmor brukar nästan va den enda som kommer ihåg namnsdagar. Vi firar inte det annars, så det är inget som man lägger på minnet riktigt. Men det är ju tur att någon gör det iaf!
Äntligen, imorn får jag min lön, gött! Så det första jag gjorde va att lägga en beställning på hm, ett par byxor, en kofta och en strandklänning (den var på rea, så passade på haha). Tänkte att det är lika bra att börja redan nu, de är ju dumt att spara pengarna för länge ju haha, eller vad säger ni? Jag är iaf så, kan inte riktigt spara på mina pengar, dom går ofta åt till shopping eller något annat roligt hehe. Borde kanske försöka bli lite bättre på att spara, pengar är ju alltid bra att ha lite extra, det är så jobbigt att stå där helt pank. Men får väl hoppas att jag klarar mig ett tag på lönen iaf!

~ Fångad av en stormvind..

Shit, va de blåser ute! Va det nödvändigt att det behövde komma en storm hit eller? Gillar vekligen inte när det blåser, fast det gör det väl nästan jämt här i viken, men ändå. Tog mig knappt framåt förut när jag skulle cykla, det kommer ju vindar från alla håll och kanter. Så det är inte så lätt att hålla sig rakt på cykeln, det känns nästan som att det går mer bakåt än framåt haha. Det konstiga är ju att, det spelar ingen roll åt vilket håll man åker, för man har alltid och nu menar jag verkligen alltid motvind!
Men får väl hoppas på att det lungnar ner sig tills imorn.
Godnatt!

~ Tillbaka i simhallen

Tog mitt första träningspass i bassängen idag, det var två veckor sen sist. Det känns ju verkligen att man har varit borta ett tag, känns som man inte har några muskler kvar. Så det var ganska tungt, men jag hade väl inte väntat mig att det skulle gå jättebra, det hade nog varit konstigt isf. Men det är skönt att komma igång med träningen igen iaf, hoppas bara man får hålla sig frisk nu!

~ Bildbomb från lördagen..


~ Regn, regn, regn..

Godmorron! Vilket mysigt väder vi har, not! Regnet bara öser ju ner, det känns som det borde ta slut nån gång. Som tur är så har jag min första lektion på tr (tjust rehab), vi ska dit på föreläsning, så jag har inte så långt, men det är väl bara rota fram paraplyet och hoppas på att man håller sig något torr iaf.
Jag sa ju igår att jag skulle lägga upp bilder från i lördags, men tiden räckte inte riktigt till kännde jag, men efter plugget idag lovar jag!

~ Slottsruinen

Gårdagen: Med lite gott att äta och två kameror drog jag mig mot slottruinen tillsammans med två tjejor, emma och johanna. Eftersom det fortfarande var fint väder så passade vi på att gotta oss med en lite picknick, med gott bröd, dipp och goda kakor. mums! Planen från början var att ta lite kort, och kort blev det kan jag lova! Det blev massor med fina foton och en del flumbilder förstås haha.
Kvällen spenderades @ my place tillsammans med emma. Det blev film och ben&jerry´s x2. Filmerna vi såg hette picture this och fired up, två komedier som var perfekt att se en lördagskväll. Vi vågade oss oxå på att smaka två nya smaker på ben&jerry´s, tycker det är så lätt att man alltid tar samma, bara för att men vet att man tycker om den haha. Men det blev ingen besvikelse iaf, dom här var riktigt goda oxå! Coconutterly fair och chunky monkey, rekommenderas!
Har inte hunnit med att redigera så många bilder från våran fotorunda än, har mycket att göra med plugg och liknande, så jag lägger upp fler senare! Men här kommer ett par iaf: 



~ Pictures from yesterday..


~ En promenad i solskenet

Kände att jag inte kunde sitta inne och glo när vädret var på topp. Så jag bestämde mig helt enkelt för att ta en promenad. Så jag slängde på mig skorna och börja gå mot norra. Passade samtidigt på att ta med mig kameran, så jag kunde knäppa lite bilder. Jag med en kameran i handen kan bara resultera i många bilder, och det blev det oxå! (Bilder kommer imorn) Nu tänkte jag sätta mig och se en bra film och förhoppningsvis hitta något gott att tugga på haha.

~ Kladdkaka i micro

Blev så sugen på att baka, men utan en ugn kan det bli lite knepigt. Men desperat som jag är så löste jag det med haha. Det blev helt enkelt en micro kladdkaka, och måste säga att den blev riktigt god! Var inte riktigt lika kladdig som när man bakar i ugnen, men den var ändå seg och väldigt god. Så det kan jag rekommendera om man inte har ugn eller om man bara vill slänga ihop en lite snabbt, tog ca 15 min med både smet och "gräddning". Tänkte att jag skriver ner receptet här oxå, så kan ni ju testa om ni vill!



Kladdkaka i micro:

100g smält margarin eller smör
2 ägg
3 dl strösocker
2 dl vetemjöl
3-4 msk kakao
1 msk vaniljsocker

Vispa ihop ägg och socker, blanda övriga ingredienser och till sist smöret/margarinet.
Smörj en form och häll i smeten. Kör sedan på full effekt, 750 W i 8-10min (jag körde i ca 6 min, men det är nog lite olika beroende på micro, man får hålla lite koll) Om ni inte har en micro med en snurrande tallrik, så ska man vrida på formen efter halva tiden. Lycka till!

~ 23/09: Ankarsrum

Idag tog jag entligen tag i det och betalade till samhällsfesten. Så nu är det bara börja kolla över vad man ska ha på sig. Temat den här gången är going to bed, alltså pyjamas. Så det blir alltså pyjamas-party, alla kommer glida runt i sina stora pyjamaser med fluffiga tofflor i olika färger, och man kommer äta godis och popcorn och bara mysa.. eller? haha nä så tror jag verkligen inte att det kommer vara, eller jag hoppas inte det iaf haha. Men med tanke på förra året så tror jag inte man behöver oroa sig, det kommer bli awsome! Det är bara börja tagga och hitta någon hyfsat snygg pyjamas. Va inne en snabb sväng på hm idag och skulle se om jag hittade något, men det fanns inget speciellt, Tycker det är lite svårt att veta vad man ska ha, lång- eller kortbyxor, varmare tröja eller linne? Det beror ju lite på vädret oxå. Men det blir nog bra, måste se till att börja kolla i tid bara, så det inte blir som förra året.. samma dag haha. Jag är inte bäst på att planera om man säger så, brukar vara den som är ute i sista minuten hehe. Men nu har jag drygt två veckor på mig, så nu är det bara börja!

~ Teletubbies?!

Kunde inte låte bli att slita fram kameran när min syster kom skuttandes i en one piece haha. Tycker dom är så himla söta alltså, och så ser dom så gosiga ut! Det roliga är ju att man nästan ser ut som en teletubbies haha. Har fortfarande inte någon själv, men har funderat på att köpa en. En hel rosa skulle inte va fel!




~ En vanlig dag..

Idag har det varit en sån här dag då det inte hänt så mycket. Har varit i skolan som vanligt och nu när det dragit igång med uppgifter och liknande i nästan alla ämnen så måste man lägga lite tid på det oxå. Jippi!? Man känner verkligen hur man har kommit ifrån allt pluggande under sommaren, för man blir ju inte precis pepp på att öppna upp böckerna och se att man har ett stort arbete att göra.. då vill man bara knäppa med fingrarna och så är allt klart, men så lätt är det ju inte tyvärr. Men det är väl bara bita ihop och försöka ta tag i det, de har ju bara börjat..


~ Helgen i huvudstaden

Klockan ringde tidigt på lördags morgonen, men det var bara pallra sig upp och göra sig iordning innan vi åkte till bussen som gick vid 6. Det blev sedan några timmar på bussen innan vi nådde stockholm. Det första vi gjorde var att hämta ut nummerlappen (även min mor och jag som inte skulle springa). Vi hade väldigt tur för det var inte alls så mycket folk när vi kom, utan det var bara gå in och hämta nummerlappen. Där fick man en "goodiebag" med lite smått och gott i, plus att man fick lite grejer och andra saker att provsmaka inne i själva "tältet" där alla sponsorer stog. Det fanns en del kul att kolla på faktiskt, och det är ju extra kul när man får prova lite oxå haha. Efter det drog vi oss mot områden där starten skulle gå vid 13:00. Det var sjuk mycket folk! Fast va kan man vänta sig när det var 36 000 anmälda! Snacka om att man blev peppad när dom drog igång musiken och började med uppvärmningen, jag ville ju oxå va med!! Men mamma och jag fick nöja oss med att stå och kolla, men jag kan säga att bara det var en upplevelse! Vi hade tur med vädret iaf, klarblå himmel och sol. Men man såg att det var jobbigt för dom som sprang, jag tyckte själv det var varmt att bara stå där. Såg några som bara decka och var helt borta när dom börja närma sig mållinjen. Det var lite läskigt faktiskt, tur att det fanns folk där som kunde hjälpa till direkt. När Camilla och Maria (kompisar till min mor) tagit sig i mål mötte vi upp dom med varsin ros, måste säga att dom gjorde ett riktigt bra lopp båda två! När dom hade hämtat andan och vilat lite så gick vi och anmälde oss till nästa år, med lite övertalning från min sida haha. Jag hoppas verkligen jag är frisk då och inte sjuk, för då åker jag nog på lite stryk skulle jag tro haha. Så det är väl bara börja ladda inför nästa år då haha, eller inte riktigt än kanske.. 

Söndagen ägnade vi åt shopping i storstan, och det kan aldrig bli fel haha. Shoppade några tröjor, kännde att de var välbehövligt, köpte oxå lite smycken och ett par skor. Hade kunnat köpt hur många par skor som helst, det finns så mycket snyggt! Men tyvärr har man ju inte ekonomi till det. Lunchen tog vi på pizza hut, ett av mina favorit ställen. Dom har så goda pizzor och så mycket att välja på, det gillas! Vi brukar äta buffén, men den hade dom tydlige inte på helger, så vi fick göra våran egen lilla buffé. Vi beställde in fyra olika pizzor och delade på, och det gick oxå alldeles utmärkt! Vid halv 4 gick bussen som tog oss hem till viken igen.
Det blev som jag hade hoppats på, två toppen dar i stockholm!



                              -folk fanns det gott om-

                                            mååål!!

                -smycken som jag shoppade under dagen-

                                        -shoes-


~ Från storstan hem till viken..

Ja då var man hemma igen, tiden går lika fort som vanligt. Men de vi hann med att göra under de två dagarna i stockholm var toppen! Jag tänkte inte berätta så mycket mer om helgen just nu, lat som jag är haha, nä men känner mig rätt så sliten faktiskt. Har inte blivit så mycket sömn under helgen och sen har man shoppat, fart runt lite överallt, plus en envis förskylning och hosta, som inte vill försvinna. Så jag tänkte gå och krama kudden nu och så tar jag tag i bloggandet imorn efter jag slutat plugget. Säger godnatt med en stooor gäsp haha, godnatt!


~ Goodnight..

Kläder - check, skor - check, smycken - check..  fullproppad väska - check! Det tog inte så lång tid att fylla min väska, kommer väl vara jag som är värst som vanligt, med mest packning och allt haha. Men bättre med för mycke än för lite! Nu tror jag iaf att jag är redo för helgen, det som behövs nu är några timmar skönhetssömn så är humöret på topp de med, godnatt! 

~ Stockholm here we come!

Shit vad fort det går! Är ju redan fredag (igen), men man ska väl inte klaga. Imorn kl 06:00 bär det av mot huvudstaden (ingen sovmorgon här inte haha). Min plan från början var att springa den berömda tjejmilen, men nu när jag hostar, är förskyld och har ett huvud som känns dubbelt så stort, så känns det inte som en sån bra idé, tyvärr.. Det är så typiskt, men det finns inte så mycket att göra åt det. Jag får helt enkelt hoppas på att jag blir frisk och kan börja träna nästa vecka istället. Visst, de är ju tråkigt att jag missar helgens "höjdpunkt", men jag får jag iaf åka till stockholm, sova på hotell och shoppa, bara de är ju awsome! Så även om jag får se milen på sidan av spåret, så tror jag ändå att jag kommer få en mycket trevlig helg. Som det ser ut nu som kommer varken mamma eller jag att springa, jag är ju förskyld som sagt och min mor har väldigt ont i sin ena fot. Från början var vi anmälda som en kvartett (4 st), alltså förutom mamma och jag, så är det två till som ska med. Så medans dom springer så får vi helt enkelt vänta och hoppas att iaf hälften av oss tar sig runt och känner sig nöjda. Höjdpunkten för min del blir väl på söndag med shopping! Jag behöver verkligen fylla på min garderob med lite nya höstkläder, men också en nya jacka och kanske ett par skor. Jag får hoppas att utbudet i butikerna är på topp och se vad mina pengar räcker till (hehe).

RSS 2.0